Keuzemogelijkheden voor de beginnende duiker.

De ultieme cursus om duiken te leren is ongetwijfeld de cursus SSI Open water (mogelijk vanaf 10 jaar). Dit is een volledige duikopleiding.
Een alternatief voor jongeren van 8-12 jaar is cursus SSI Scuba Rangers.

Wil je voorzichtiger starten, dan zijn er verschillende mogelijkheden.
Je kunt eerst de kat uit de boom kijken met een snorkelcursus. Op zich een heel leuke en leerzame cursus, maar voor een voorzichtige start is wat ons betreft het beste alternatief de zgn. Introductiecursus SSI Try Scuba Diving, ook bekend als Intro.
Je maakt dan voor het eerst kennis met ademen onder water, op zich wel een beetje spannend, maar ook een leuk moment. De ervaring van deze intro-dag neem je mee voor je beslissing hoe je verder wilt!

Tussenoplossingen (tussen de Introductiecursus en Open Water Diver cursus) zijn de cursussen SSI Basic Diver en SSI Scuba Diver. Geen tijd om het programma Open Water Diver in zijn geheel af te ronden? Dan zijn de cursussen Basic Diver en Scuba Diver een mogelijk alternatief.
Je wordt opgeleid en doet de ervaring op die je nodig hebt om onder supervisie van een duikprofessional veilig te duiken in het buitenwater.
Je wordt gebrevetteerd als SSI Basic Diver of SSI Scuba Diver. Deze brevetten kunnen met een stukje extra opleiding worden geüpgraded naar SSI Open Water Diver.

Om deze informatie compleet te maken geeft Dive2adventure ook een zgn, Referrel (=doorverwijzing) cursus. Je doet in Nederland (en in het Nederlands) een deel van de cursus Open Water Diver en later rondt deze af, bijv. op vakantie in het buitenland.

Aan jou de keus. Heb je nog vragen, neem gerust c0ntact op of kom even langs. We helpen je graag!

De ultieme Duikervaring.

Duiken is een van de grootste avonturen die je ooit zult meemaken. Wanneer je gaat duiken, zet je de eerste stap in een traject, dat je beeld van de wereld voorgoed zal veranderen. Slechts enkelen onder ons kunnen astronaut worden en krijgen de kans om naar de ruimte te gaan. Maar ook jij kunt het ervaren hoe het is om gewichtloos te zweven; Deel te zijn van het ongelooflijke leven onder water en wrakken te ontdekken, die alleen bereikbaar zijn voor duikers. Als een erkende gebrevetteerde duiker heb je toegang tot een wereld die lang niet voor iedereen toegankelijk is: De oceaan.

Duiken is een geweldige sport die alles biedt, van actie waarbij je je hart in de keel voelt kloppen, tot volslagen ontspanning. Wat je ook wilt, SSI duikschool Dive2adventure bereidt je voor op een leven vol avontuur.

SSI Diver Diamond

De SSI Diver Diamond.

De SSI's Diver Diamond is de hoeksteen van ons lessysteem. Deze diamond omvat de vier belangrijkste elementen van een geweldig duikopleidings-programma: De juiste kennis, de juiste vaardigheden, de juiste uitrusting en de juiste ervaring. Tientallen jaren ervaring heeft ons geleerd, dat deze vier ingrediënten het duiken echt leuk maken.

Bij Dive2adventure willen we je niet alleen leren duiken. We willen dat je een duiker wordt. Wij willen dat je - wat voor duiken je ook maakt - op je gemak én met vertrouwen in het water ligt. Onze Dive professionals maken het leren leuk en geven je persoonlijke begeleiding.

Je oefent de vaardigheden aan de hand van opleidingsscenario's die op de realiteit zijn gebaseerd. Onze unieke benadering staat bekend als Comfort door herhaling. Alles wat je tijdens deze fase van de opleiding ook leert, wordt een voorwaardelijke reflex; Duiken wordt je tweede natuur. Door vaardigheden steeds weer te herhalen, onthoud je wat je hebt geleerd en ondertussen leer je van alles bij. En het resultaat: Duiken wordt leuk!

SSI Comfort door Herhaling

Wat is een voorwaardelijk reflex?
Een voorwaardelijk reflex is net zoiets als fietsen; als je eenmaal weet hoe het moet, denk je niet meer na dat je bijv. moet remmen of sturen.
Dit soort handelingen zijn voorwaardelijk reflexen geworden. Dit gebeurt ook als je een gebrevetteerde SSI Open Water Diver bent; Je denkt niet meer bewust na voor je iets doet, omdat je onbewust goed reageert.
Wanneer je je opleiding hebt afgerond en gebrevetteerd bent, ben je klaar voor dit avontuur, waarvan je droomt.
Je kunt op ons vertrouwen, wanneer je bij Dive2adventure een SSI opleiding volgt. Onze kwaliteitszorg is je garantie dat je de best mogelijke opleiding krijgt. SSI is de enige opleidingsorganisatie, die van van haar Dive Professionals verlangt, dat zij zich aansluiten bij fullservice erkende duikcentra, Bovendien is SSI de enige organisatie die eist dat binnen het duikcentrum zelf wordt gecontroleerd of de dive professionals zich houden aan de trainingsstabdaards van SSI en de branche, of zij zich professioneel opstellen en werken. SSI Dive Centers werken al ruim 40 jaar volgens de hoogste normen en volgen regelmatig een update.
SSI is één van de weinige opleidingsorganisaties wereldwijd, die ISO-gecertificeerd is. Vijf SSI programma's voor duikers en twee voor professionals kregen deze erkenning, omdat zij voldoen aan de internationale kwaliteitsnormen (ISO 24801-1 t/m 24801-3 voor duikers en ISO 24802-1 & 24802-2 voor duikprofessionals).
Het SSI brevet is dan ook één van de weinige in de hele branche, waarop het ISO kwaliteitslabel prijkt. Dat betekent voor jou dat SSI erkend is, waar je ook wilt duiken, wereldwijd.

Word SSI open Water Diver! Een betere manier om je duikavontuur te beginnen is er niet! Wij brengen jou de vaardigheden bij en vertellen je hoe je de uitrusting gebruikt.
Je kunt al thuis aan je duikopleiding beginnen!

Online: De lesstof van het Open Water Diver thuisstudieprogramma is digitaal en kan worden gebruikt, mits er verbinding met internet is.
Offline: Er is ook een thuisstudie pakket, dat je waar en wanneer je maar wilt, offline kunt gebruiken op een iOS- of Android-apparaat. Je hoeft alleen maar de GRATIS SSI DiveApp te downloaden. Duidelijk is, dat SSI de technologie optimaal benut en het leren voor jou zo gemakelijk en leuk mogelijk maakt.
In Print: En voor wie dat wilt, is de lesstof ook in print verkrijgbaar; Informeer hiernaar bij je SSI Dive Center.
Nu wordt het pas echt leuk!
Wat je hebt geleerd, ga je in het zwembad in praktijk brengen aan de hand van op realiteit gebaseerde scenario's. Je Dive Professional zoekt samen met jou een duikuitrusting voor je uit die als “een tweede huid” zit.
Zodra je je zwembadlessen hebt afgerond, kun je de buitenduiken maken, die je nodig hebt om Open Water Diver gebrevetteerd te worden.
Met nog een beetje meer opleiding kun je nog verder....Zie je jezelf al duiken in scheepswrakken, met haaien of met een onderwatercamera? Kijk eens naar een voor jou geschikte specialty!!!
Je zult er een geweldige tijd hebben!

Welk avontuur je ook in gedachte hebt, met een duikopleiding van Duikschool Dive2adventure, ben je optimaal voorbereid op jouw “Ultieme Duikervaring”.
Voor meer informatie over de mogelijkheden van een Open Water Diver opleiding, kun je contact opnemen met Mark of Rick, per telefoon, email of webbericht.

Even langskomen voor een persoonlijk adviesgesprek is natuurlijk ook een optie. Zie daarvoor onze openingstijden.

Onze contactgegevens vind onderaan.
Gratis, eenvoudig te installeren, intuïtief en alles wat een duiker thuis en onderweg nodig heeft. Hieronder een bloemzeling:

myTraining: Leren waar en wanneer je maar wilt. Beschikbaar in ruim 30 talen en voor elk apparaat;
myDives: Digitaal je gemaakte duiken loggen, incl. foto van de duiklocatie of je buddy, én de duik op het apparaat digitaal laten aftekenen;
myCards: Nooit meer de deur uit zonder je brevet(ten);
myBuddies: Wanneer je waar dan ook nieuwe buddies ontmoet, kun je hun naam en adres opslaan, en contact opnemen als je een duiktrip wilt plannen;
myCards: Nooit meer de deur uit zonder je brevet;
myDocuments: Je kunt hier allerlei documenten opslaan, die je onderweg nodig zou kunnen hebben;
myEquipment: Wanneer je een total Diving System samenstelt, kun je de diverse onderdelen, de aankoopdatum, het serienummer, de garantie en het adres van je Diving Center invoeren.

Je kunt ons vinden

Cliffortstraat 29, 9423PS Hoogersmilde

Of maak een afspraak

Mark: 06-5174 8177
Rick: 06-1271 0136

Een emailtje kan natuurlijk ook

info@dive2adventure.nl

Openingstijden
(winkel & servicepoint)

 • Maandag
  9:00 - 17:00
 • Dinsdag
  Alleen op afspraak
 • Woensdag
  9:00-21:00
 • Donderdag
  Alleen op afspraak
 • Vrijdag
  9:00 - 18:00
 • Zaterdag
  Alleen op afspraak
 • Zondag
  Alleen op afspraak

Kun je niet op onze openingstijden, maak eerst een afspraak!
Je kunt ons bellen, een emailtje sturen of een website bericht versturen.

Wij nemen altijd z.s.m. contact met je op.

Hooogersmilde, Cliffortstraat 29, Drenthe.

Mark: 06-5174 8177

Rick: 06-1271 0136

Stuur een berichtje