Voor jou geselecteerd
Ocean Ranger 1
&
Ocean Ranger 2
€ 250,= per cursus
Start hier je nieuwste duikavontuur
Sluit deze pagina
De WOSD cursus Ocean Ranger niveau 1 (OR1) is de basisopleiding persluchtapparatuur voor jongeren. De cursus Ocean Ranger niveau 2 (OR2) is de vervolgopleiding.

OR1:
In 5 tot 7 theorielessen en 5-7 zwembadlessen leer je spelenderwijs de basisvaardigheden van het persluchtduiken. Je leert hoe de duikapparatuur functioneert en welke eisen er aan de duikapparatuur worden gesteld. Daarnaast leer je hoe je lichaam reageert op de onderwateromgeving. Ook wordt de veiligheid onder water en aan de waterkant uitgebreid behandeld. Het blijft niet bij theorie. Als snel ga je samen met je duikinstructeur, in een zwembad leren hoe je om moet gaan met je duikapparatuur en hoe je je dient te gedragen in de onderwaterwereld.

OR2:
In zoveel theorie- als zwembadlessen als nodig zijn, leer je je (OR1) vaardigheden verder te ontwikkelen. We gaan nu ook beginnen met het "echte" werk: Het duiken in het buitenwater. Ook leer je stap voor stap meer apparatuur te gebruiken en wordt je geleerd om verantwoording te nemen voor jezelf én je buddy. De nadruk blijft natuurlijk wel liggen op het plezier hebben in de onderwaterwereld.
Je gaat verder met waar je gebleven bent na de OR1 opleiding. Je leert nog meer duikapparatuur kennen, hoe deze duikappratuur functioneert, welke eisen er aan deze duikapparatuur gesteld wordt en hoe je deze dient te onderhouden. Daarnaast leer je meer over het buitenwater en de veiligheid bij het duiken in het buitenwater. Immers, je gaat daar nu ook echt duiken. Je gaat samen met je duikinstructeur, in een zwembad en het buitenwater leren hoe je om moet gaan met je nieuwe duikapparatuur en hoe je je dient te gedragen in de onderwaterwereld.

OR1 & OR2:
Het gebruik van een eigen masker, snorkel en vinnen voor in het zwembad is niet verplicht, maar wordt wel aangeraden. Als cursist kun je gebruik maken van onze speciale cursistenaanbieding!

Minimum eisen:
Minimum leeftijd 8 jaar (voor OR1);)
Minimum leeftijd 10 jaar (voor OR2);)
Aantoonbare zwemvaardigheid;
Goedgekeurde medische verklaring;
Ondertekende verklaring van begrip;
Voor OR2 het OR 1 brevet of gelijkwaardig.

Contact Neem contact met ons op
Telfoongegevens
06-51748177 (Mark)
06-12710136 (Rick)
Adresgegevens
Cliffortstraat 29
Hoogersmilde, Drenthe
*Graag alle velden correct invullen